سوال دارید؟
09129218622
پیج اینستاگرام
artancompany1
پیج اینستاگرام
artancompany1
سوال دارید؟
09129218622
09129218622
artancompany1
artancompany1
09129218622
artancompay1
artancompany22@gmail.com
09129218622
شنبه تا چهار شنبه 8 تا 16
روش های جلوگیری از سرمازدگی درختان برای کلیه باغداران مهم می باشد. زیرا باعث می شود تا محصول خود و البته درختانی که سال ها زحمت کشیده و منتظر باردهی شان هستند را از نابودی نجات دهند.
میوه و محصولات زراعی مختلفی که در بازار مشاهده میکنید، به راحی تولید نشده اند.شاید یکسری کارهای جانبی توسط کشاورزان و باغداران انجام شده باشد.
اما زحمات زیادی برای بار دادن و البته بار مرغوب دادن آن ها کشیده شده است.
هزینه های فراوانی هم پرداخت شده است.
یکی از دغدغه های کشاورزان این است که محصول را سرما بزند. البته کارهای زیادی در این زمینه انجام می دهند که این خطر دور شود.
در این مطلب به بررسی انواع سرمازدگی درختان می پردازیم .
سپس بیان می کنیم که چطور می شود از سرما زدگی جلوگیری کرد.
البته مهم است بدانید که ویژگی هایی که باعث می شود، درختان مقاوم به سرما شوند چیست.
پس همراه با ما باشید و در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر می توانید از مشاوران مجموعه هم اطلاعاتی را دریافت کنید.
آیا می دانید انواع سرمازدگی درختان چیست؟ شاید بگویید خب در دمای پایین سرمازدگی اتفاق می افتد. این درست است. اما نکات ریز دیگری هم در مورد انواع سرمازدگی وجود دارد.
یک نوع از سرمازدگی درختان را می توان دیررس بهاره نامید.
در این نوع شاید تنها دمای هوا در چند ساعت و یا حتی نهایتاً ۳ روز بیش از حد نرمال پایین بیاید. اما همیشه برای درختان میوه مضر و خطر ساز بوده است.
زیرا در بهار کم کم جوانه زنی ، گلدهی و شکوفه ها را داریم. در این زمان حساسیت درخت بیشتر می شود. مثل فرزندان نو پا که در برابر بیماری ها حساس ترند .
نوع دوم از سرمازدگی زمستانی است که معمولاً دمای کمتر از منفی ۱۰ درجه سانتی گراد را می توان در این نوع سرمازدگی مقصر دانست.
درختان مرکبات و زیتون در این نوع سرمازدگی آسیب می بینند.
درست زمان هایی که میوه به بار نشسته یا جوانه در حال رشد است، با یک سرمازدگی کل زحمات بر باد خواهد رفت.
تنش ها دمایی البته فقط مختص به سرما نیست. گاهی گرمای بیش از اندازه هم سبب خواهد شد، تا درخت از بین بروند.
اما آیا باید دست روی دست گذاشت و کاری نکرد؟ شاید در گذشته و در کشاورزی سنتی کاری از دست باغدار ساخته نبود. اما اکنون در کشاورزی نوین می توان به سادگی میزان خسارت را به حداقل ممکن رساند.
همان گونه که در بخش قبلی اشاره کردیم راه هایی وجود دارد که بتوان از سرمازدگی درختان پیشگیری نمود. این کار ها بعضاً هم کم هزینه هستند و ساده که در این بخش به آن اشاره می کنیم.
مثلاً زمانی که درختان ممکن است دچار سرمازدگی دیررس بهاره شوند. باید ارقامی از نهال ها را کاشت که دیر گل می دهند. در نتیجه تنش چنین سرمایی به جوانه ها نمی رسد و بازه سرمای بهاره را به راحتی پشت سر می گذارند.
در کنار این موضوعمی توان از مواد شیمیایی هم استفاده کرد. البته برخی از کود ها در افزایش مقاومت درختان میوه در برابر سرمازدگی یا تنش گرما موثر هستند. با این وجود می توان از موادی چون هورمونهای نفتالین استیک اسید استفاده کرد و گلدهی را نهایتاً دو هفته عقب انداخت.
گاهی با گرم کردن محیط باغ با بخاری باغی برای درختان مرکبات، انجیر و زیتون و انار می توانید تا حدود خطر را بر طرف کنید. البته این کار معمولاً در مناطق سردسیر زیاد کارایی ندارد.
حتما برای شما هم جالب است بدانید که برخی از گیاهان می توانند مانع از سرمازدگی درختان میوه شوند. وقتی درختانی چون افرا و زبان گنجشک را می کاریم، در واقع در برابر باد های سرد سپری طبیعی ایجاد می شود. این گونه درختان میوه از سرمازدگی محافظت می شوند.
خب اگر با تمام کارهایی که انجام دادیم باز درختان دچار سرمازدگی شدند، آیا علائم و نشانه هایی برای این موضوع در درخت ایجاد می شود؟
قطعاً همه چیز نشانه ای دارد.
رنگ برگ ها تیره می شود. درست مانند زمانی که سردتان است و رنگ لب تان کبود می شود.
در حالی که میزان کمی از برگ دچار سرما شده باشد، برگ ریزی اتفاق نمی افتد.
اگر شکوفه و جوانه ها سرما بزنند، آن ها هم رنگشان تیره می شود. و قطعاً چند روز بعد از درخت می ریزند.
اگر این زمان را دیدید، انتظار محصول از درختان خود نداشته باشید.
متأسفانه اگر راه های پیشگیری را در مورد سرمازدگی رعایت نکنیم، به سادگی دچار ضرر زیاد خواهیم شد. وقتی محصول کم باشد به دنبال آن قیمت هم افزایش می یابد.
در اینجا لازم است بگوییم برخی از سازه ها هستند که دور درختان ساخته می شود و دما را متعادل تر نگه می دارند.
البته که حتی آبیاری هم می تواند در تعدیل دما در زمان مقتضی اثر بگذارد.
اما این کار ها تجربه و تخصص می خواهد که کشاورزان هر منطقه باید به کمک مهندسان کشاورزی منطقه خود داشته باشند.